AAFT

Onze wolanalyses worden uitgevoerd door

AlpacaEase

Wij gebruiken AlpacaEase herdmanagement software

Links

Fokkers

Alpaca-Ranch

Alpaca Ranch is het initiatief van Gert en Margreet Joling. Geboeid door dit prachtige dier met de verbazend zachte wol zijn ze in 2006 begonnen met het houden van alpacas. Het bedrijf is gelegen in het Groningse dorp Meeden en gehuisvest in een origineel Oldambster boerderij uit 1835.
 
 

Alpaca-Osli

Theo en Jet van Kessel zijn in 1999 begonnen met hun alpaca's. Ze hebben in 2009 merries en hengsten gekocht in Chili en Nieuw Zeeland en hopen zo nog betere kwaliteit te fokken. Hun bedrijf is gevestigd in het Noord-Brabantse dorp Deurne.
 

Alpacaoord

Alpacahouders met een kleine kudde van voornamelijk eigen gefokte dieren. Ze zijn ongeveer 5 jaar geleden begonnen met de aankoop van een drachtige merrie en een jong mannetje. Hun omgang met de alpaca's is volgens de methode van Camelidynamics.

 

Alpaca Groningen

Alpaca, het geschenk van pachamama!

Katerina en Eelco van Belle hebben in 2010 hun eerste dieren gekregen. Middels hun website proberen ze zoveel mogelijk informatie te geven over deze mooie, lieve en bijzondere dieren. Hun streven is om een mooie en gezonde kudde AZVD (Alpaka Zucht Verband Deutschland) gescreende en geregistreerde dieren te verkrijgen. Het bedrijf is gevestigd aan de Eesterweg 21 te Doezum.

 

Legendary Alpaca's

Sinds 2006 staat Legendary Alpaca's voor het met liefde fokken van alpaca’s. Het houden van deze bijzondere diersoort, die tot de familie van de kameelachtigen behoort, is uitgegroeid tot een serieuze onderneming.

Bamby Alpaca Farm

Bamby Alpaca Farm uit Koningsbosch (Nederlands Limburg) is een kleine farm met kwaliteitsdieren. Door gericht te fokken proberen we een bijdrage te leveren aan het uiteindelijke doel om de ideale alpaca te fokken. Daarnaast verwerken we de alpacawol op duurzame wijze tot hoogwaardige producten.

 

Ambersun Alpacas Australië

Chris Williams en Adrienne Clarke zijn al in 1992 begonnen met alpaca's in Australië. In 1997 kon het bedrijf zelfstandig functioneren. Dit heeft alles te maken gehad met het stellen van de juiste doelen en de ondernemersmentaliteit van de eigenaren. In 2007 heeft hun kudde een omvang van 1000 dieren bereikt en reist Chris de hele wereld over om zijn kennis over de alpaca en het scheren van alpaca's te delen.
 

Alpaca producten

Inca Dream

Inca Dream is een webshop die Alpaca wol producten verkoopt. Mooie producten, ambachtelijk geproduceerd en vaak uniek. Letterlijk uniek, want niet alleen zijn de meeste producten nergens anders te koop, vaak ook is er maar 1 exemplaar van gemaakt.

 

Alpacawinkel.nl

Wij verkopen 100% Alpaca en 100% Baby Alpaca wol voor handbreisters in bollen en voor de breimachine op koon.


Forum

Alpaca Forum

Het Nederlandse alpaca forum voor iedereen die iets over alpaca's wil weten of zijn kennis wil delen met andere liefhebbers.
 

Inkoop en verkoop

Alpacaseller

Deze site is een internationale site voor inkoop en verkoop van alpaca's. Ook kun je hierop zoeken naar fokkers en hengsten die ter dekking worden aangeboden. 
 

Stamboek

Benelux alpaca stamboek (AAB)

Het stamboek van de Alpaca Association Benelux. 

Alpaka Zucht Verband Deutschland e.V. (AZVD)

Veel alpacafokkers in Nederland schrijven hun bedrijf en hun dieren in bij het AZVD. Grote voordeel van dit register is dat het DNA van de alpaca geregistreerd wordt. Er is op dit moment nog niet een groot Nederlands stamboek hoewel hiervoor wel initiatieven worden genomen.
 
 

Australian Alpaca Association (AAA)

Dit register is Australisch. De eerste vier dieren van Alpacamundo staan hier geregistreerd.
 

 

The British Alpaca Society

Het engelse alpaca stamboek.
 
 

Verenigingen en shows

Alpaca Associatie Benelux

Alpaca Association Benelux is een internationale vereniging,  opgericht op 3 juni 2014. De Stichting Alpacashow en de Benelux Alpaca Federatie zijn hierin samengevoegd.

Doelstelling vereniging:

  • Het promoten van de alpaca in de Benelux
  • Het verbeteren van de fokkwaliteit van de alpaca ondersteund door een stamboek en een alpacaregister, met mogelijkheid tot DNA-registratie
  • Het verstrekken van algemene informatie over de alpaca en het houden / fokken hiervan
  • Contacten onderhouden met Internationale Verenigingen in Europa, Australië en Nieuw Zeeland omkennis te behouden c.q. te vergaren op het gebied van de alpaca en aanverwante onderwerpen

Alpacashow

Elk voorjaar wordt er een alpacashow gehouden in Meppel. Dit is een 1 daagse show die altijd druk bezocht wordt. 


Wolanalyse

Australian Alpaca Fiber Testing (AAFT)

Dit bedrijf zit in Australië en test wolmonsters van alpaca's. Het was altijd al mogelijk om monsters op te sturen, maar sinds 2011 komen ze ook één keer per jaar naar Nederland om terplekke wol te analyseren.