Laatste nieuws

Laatste toegevoegde nieuwsitems

Nieuws archief

Nieuws

De meeste nieuwtjes, foto's en films worden gepost op Facebook. Als je naar meer nieuws over ons zoekt, kijk dan zeker ook op onze Facebook pagina.

Hero en Jesse goed gedaan op de show in Assen

Een super geweldige verrassing dat Hero 1e is geworden in de klasse  Adult Male White! En Jesse heeft het ook niet slecht gedaan. Hij was veruit de jongste in zijn klasse (scheelde 9 maanden met de volgende), maar toch een 4e plaats in zijn klasse Intermediate Male Fawn.

In spanning aan het wachten op de keuring van Hero.

Hero mooie prijs voor Best Handle op de fleeceshow in Boekel

Wat een blije verrassing! Hero heeft op de fleeceshow van Boekel 2016 de extra prijs voor Best Handle gewonnen. 20 van de 20 punten. 

Prijs voor Best Handle

Dit jaar heeft hij niet meegedaan aan een haltershow, omdat hij ziek is geweest, maar z'n fleece wilde ik wel opsturen. Hij is nog herstellende van een maagzweer, maar is de afgelopen tijd weer flink aangekomen.

Er is ook weleens slecht geboortenieuws :(

Vrijdagochtend, 7 uur, 1 april ... zodra ik wakker ben kijk ik meteen op de camera of alles ok is bij de merries. Na wat draaien met de camera ziet mijn oog 1 alpaca te veel. Er ligt verdorie een cria op de paddock en het vriest!

Raar punt 1: Als alpacahouder weet je dat de geboorten meestal overdag zijn als het redelijk weer is, maar deze is waarschijnlijk binnen het afgelopen uur geboren. 

Snel het bed uit, cria gepakt en in de stal gelegd. Temperaturen wees uit dat de cria niet onderkoeld was (38 graden).

Raar punt 2: Moeder was nergens te bekennen. Alle merries staan gewoon te eten alsof er niks aan de hand is.

Waar is mamma toch? Normaal staat die er bovenop.

Maak kennis met Jo-Ann

Vandaag op een mooie lentedag geboren, toen de zon net op kwam, Jo-Ann. Dochter van onze Gwen en Aquaviva Claudius. Mooie witte merrie van 7 kilo. Dit is Gwen haar eerste cria en ze doet het super goed!

Eerste geboorte van het jaar: Jesse!

Helemaal onverwacht, 2 weken te vroeg, is Jesse vandaag geboren op (31-1 om 13:30). En het is al zo vroeg in het jaar! 

Onze Fann had vorig jaar moeite met drachtig worden, dus we dachten ... laten we vroeg beginnen. En ja hoor ... eerste dekking drachtig van onze Ikrit. Dat was niet helemaal de bedoeling. We plannen onze geboorten normaal in het voorjaar en aangezien de dracht ongeveer 11,5 maand duurt, beginnen we normaal met dekken vanaf april/mei. 

Dus en een vroege dracht, en 2 weken eerder, onze Jesse!

Pagina's