Over alpaca's

Cria's die te vroeg geboren (prematuur) zijn of jong geboren (dysmatuur) zijn hebben wel eens oren die binnenstebuiten staan. We hadden het zelf nog nooit meegemaakt, maar in 2020 kregen we een dysmatuur cria van een merrie die al 9 dagen over datum was. De cria was klein van stuk, had nog geen

Onderzoeksopdracht van studenten Paraveterinair van het Nordwin College Leeuwarden naar voortplanting bij alpaca's. Het verslag is gemaakt in 2019.

Verslag voortplanting bij alpaca's

Onderzoeksopdracht van studenten Paraveterinair van het Nordwin College Leeuwarden naar wormen en parasieten bij alpaca's. Gemaakt in 2018. Helaas hebben de studenten hun bronnen niet vermeld. Dit maakt dit verslag moeilijk te controleren op juistheid.

Verslag wormen en parasieten bij

Voordelen:

Uniek in uiterlijk en karakter, dus makkelijk uit elkaar te houden. Al onze dieren hebben een naam en we zien aan hun karakter veel af qua hoe ze zich voelen en of er mogelijk iets aan de hand is. Maken niet veel lawaai, dus de buren hebben er geen last van.  Geven niet veel geur

Het LICG levert een bijdrage aan het dierenwelzijn door in Nederland praktische en betrouwbare informatie te verschaffen over het verantwoord aanschaffen en houden van gezelschapsdieren.

Goed voorgelichte en bewuste kopers zullen mondiger en kritischer zijn. Ze betrekken andere dan

Dit stuk is geschreven door Shirley Bettinson van Toft Alpacas uit Engeland. Shirley bezit al jaren alpaca's samen met haar man Rob. 

Het verhaal is een samenvatting van de informatie die ze geeft in haar workshop over geboorten bij alpaca's. Het is dus meer een checklist dan een artikel

Een interessant artikel voor menig startend alpacahouder bij de geboorte van de eerste cria's. Het lijkt een lang verhaal maar het leest goed weg.

Uit: Alpacas Magazine artikel “Getting the Real Poop!, geschreven door Dr. Ruthanne L. McCaslin D.V.M

So your very first cria has just

Alpaca's maken verschillende geluiden. Voor wie dit nog nooit gehoord heeft zijn hier een aantal meest voorkomende geluiden te horen.

Alpaca humming

Alarmroep

Wanneer een alpaca onraad ziet, dan maken ze dit geluid. Andere alpaca's zijn meteen ook zeer alert. 

Orgling

Op Youtube staat een hele mooie informatieve serie over alpaca's. Aan het woord is Jill Bergman. Ze fokt alpaca's sinds 2000.

How to Care for Alpacas : Alpaca History

How to Care for Alpacas : Types of Alpaca Breeds

How to Care for Alpacas : Alpaca Diet

Wanneer is een alpaca geslachtsrijp? Hengst: 24-36 maanden Een alpaca hengst is geslachtsrijp wanneer hij tussen de twee en drie jaar oud is. Merrie: 10-20 maanden Een alpaca merrie is geslachtsrijp wanneer zij 10 tot 20 maanden oud is. Hoe en wanneer paren alpaca's? Liggend Alpaca's paren liggend