Links

Fokkers

Alpaca-Ranch

Alpaca Ranch is het initiatief van Gert en Margreet Joling. Geboeid door dit prachtige dier met de verbazend zachte wol zijn ze in 2006 begonnen met het houden van alpacas. Het bedrijf is gelegen in het Groningse dorp Meeden en gehuisvest in een origineel Oldambster boerderij uit 1835.
alpacaranch.jpg

Alpaca-Osli

Theo en Jet van Kessel zijn in 1999 begonnen met hun alpaca's. Ze hebben in 2009 merries en hengsten gekocht in Chili en Nieuw Zeeland en hopen zo nog betere kwaliteit te fokken. Hun bedrijf is gevestigd in het Noord-Brabantse dorp Deurne.
alpacaosli.jpg

Alpacaoord

Alpacahouders met een kleine kudde van voornamelijk eigen gefokte dieren. Ze zijn ongeveer 5 jaar geleden begonnen met de aankoop van een drachtige merrie en een jong mannetje. Hun omgang met de alpaca's is volgens de methode van Camelidynamics.

alpacaoord.png

Alpaca Groningen

Alpaca, het geschenk van pachamama!

Katerina heeft in 2010 haar eerste dieren gekregen. Middels haar website probeerd ze zoveel mogelijk informatie te geven over deze mooie, lieve en bijzondere dieren. Haar streven is om een mooie en gezonde kudde AZVD (Alpaka Zucht Verband Deutschland) gescreende en geregistreerde dieren te verkrijgen. 

alpacagroningen.png

Legendary Alpaca's

Sinds 2006 staat Legendary Alpaca's voor het met liefde fokken van alpaca’s. Het houden van deze bijzondere diersoort, die tot de familie van de kameelachtigen behoort, is uitgegroeid tot een serieuze onderneming.

LogoLegandaryAlpacasvoorheenLovely.jpg

Bamby Alpaca Farm

Bamby Alpaca Farm uit Koningsbosch (Nederlands Limburg) is een kleine farm met kwaliteitsdieren. Door gericht te fokken proberen we een bijdrage te leveren aan het uiteindelijke doel om de ideale alpaca te fokken. Daarnaast verwerken we de alpacawol op duurzame wijze tot hoogwaardige producten.

Bamby.png

Ambersun Alpacas Australië

Chris Williams en Adrienne Clarke zijn al in 1992 begonnen met alpaca's in Australië. In 1997 kon het bedrijf zelfstandig functioneren. Dit heeft alles te maken gehad met het stellen van de juiste doelen en de ondernemersmentaliteit van de eigenaren. In 2007 heeft hun kudde een omvang van 1000 dieren bereikt en reist Chris de hele wereld over om zijn kennis over de alpaca en het scheren van alpaca's te delen.
ambersunalpacas.gif

Alpaca producten

Inca Dream

Inca Dream is een webshop die Alpaca wol producten verkoopt. Mooie producten, ambachtelijk geproduceerd en vaak uniek. Letterlijk uniek, want niet alleen zijn de meeste producten nergens anders te koop, vaak ook is er maar 1 exemplaar van gemaakt.

incadream.jpg

Alpacawinkel.nl

Wij verkopen 100% Alpaca en 100% Baby Alpaca wol voor handbreisters in bollen en voor de breimachine op koon.

alpacawinkel.gif


Informatieve sites en forums

Alpaca Forum

Het Nederlandse alpaca forum voor iedereen die iets over alpaca's wil weten of zijn kennis wil delen met andere liefhebbers.
alpacaforum.jpg

Alpacawereld

Meest uitgebreide informatieve site over alpaca's. 
alpacawereld.png

Inkoop en verkoop

Alpacaseller

Deze site is een internationale site voor inkoop en verkoop van alpaca's. Ook kun je hierop zoeken naar fokkers en hengsten die ter dekking worden aangeboden. 
alpacasellernl.png

Stamboek

Benelux alpaca stamboek (AAB)

Het stamboek van de Alpaca Association Benelux. 

LogoAAB.jpeg

Alpaka Zucht Verband Deutschland e.V. (AZVD)

Veel alpacafokkers in Nederland schrijven hun bedrijf en hun dieren in bij het AZVD. Grote voordeel van dit register is dat het DNA van de alpaca geregistreerd wordt. Er is op dit moment nog niet een groot Nederlands stamboek hoewel hiervoor wel initiatieven worden genomen.
alpakazuchtverband.jpg

Australian Alpaca Association (AAA)

Dit register is Australisch. De eerste vier dieren van Alpacamundo staan hier geregistreerd.
aaa.jpg

The British Alpaca Society

Het engelse alpaca stamboek.
BAS.jpg

Verenigingen en shows

Alpaca Associatie Benelux

Alpaca Association Benelux is een internationale vereniging,  opgericht op 3 juni 2014. De Stichting Alpacashow en de Benelux Alpaca Federatie zijn hierin samengevoegd.

Doelstelling vereniging:

  • Het promoten van de alpaca in de Benelux
  • Het verbeteren van de fokkwaliteit van de alpaca ondersteund door een stamboek en een alpacaregister, met mogelijkheid tot DNA-registratie
  • Het verstrekken van algemene informatie over de alpaca en het houden / fokken hiervan
  • Contacten onderhouden met Internationale Verenigingen in Europa, Australië en Nieuw Zeeland om kennis te behouden c.q. te vergaren op het gebied van de alpaca en aanverwante onderwerpen

LogoAAB.jpeg

Alpacashow

Onafhankelijke showteam in het noorden van Nederland. Organiseren met regelmaat shows in het noorden van het land in samenwerking met de AAB. 

alpacashownl.jpg


Wolanalyse

Australian Alpaca Fiber Testing (AAFT)

Dit bedrijf zit in Australië en test wolmonsters van alpaca's. Het was altijd al mogelijk om monsters op te sturen, maar sinds 2011 komen ze ook één keer per jaar naar Nederland om terplekke wol te analyseren.
aaftcompleetlogo.jpg