Voorwaarden en garantie

Standaard documenten

Alpacamundo is lid van Alpaca Association Benelux. Wij gebruiken de standaard documenten van de AAB:

AAB Dekovereenkomst

AAB Drachtigheidscertificaat

AAB Advieslijst voor het houden van apaca's

Erkend alpaca houder status opgeheven - Gedragscode behouden

Sinds september 2020 is de status Erkend Alpaca houder vervallen. Zie ook dit nieuwsbericht van de AAB: https://www.alpaca-benelux.com/nieuws/status-erkenning-komt-te-vervallen/.

Ondanks dat houden wij ons nog steeds aan de gedragscode zoals deze voorheen gesteld was, alleen dan op persoonlijke basis. Dit document - AAB Gedragscode erkend alpacahouder - blijft onze basis, hoewel we het logo en de naam 'Erkend alpaca houder' niet meer gevoerd mogen voeren. Wij staan als Alpacamundo namelijk wel achter deze gedragsregels. 

Dekservice

De dektarieven verschillen per dekhengst. Kijk bij de dekhengst voor zijn tarief.

Tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Mogelijkheden

  1. U komt met uw merrie langs. Ze wordt gedekt en na de dekking neemt u haar weer mee naar huis. U dient zelf aan te geven of de dekking is geslaagd. Zo niet, dan kunt u opnieuw langs komen.
  2. Wij komen met de dekhengst bij u langs voor een dekking. U dient zelf te controleren of de dekking is geslaagd. Als wij na 40 dagen niets van u hebben gehoord, gaan we ervan uit dat de dekking is gelukt. Mocht blijken dat uw merrie niet drachtig is, dan komen wij uiteraard nogmaals bij u langs.

Gezondheidsverklaring

Om gezondheidsredenen dient u voor uw merries een gezondheidsverklaring te overhandigen. Hierin verklaart uw veearts dat uw dieren zijn ingeënt tegen clostridia, ontwormd zijn en vrij zijn van schurft. De gezondheidsverklaring mag niet ouder zijn dan 14 dagen.

Dekbewijs

Na de dekking krijgt u een dekbewijs mee. Hiermee kunt u aantonen welke hengst het veulen als vader heeft.

Levend geboren veulen garantie

Bij de dekservice wordt een garantie afgegeven op een levend geboren veulen tot de leeftijd van 30 dagen. Dit is een extra garantie bovenop de voorwaarden uit het contract. Indien het veulen binnen die tijd overlijd, kan er kosteloos een nieuwe dekking plaatsvinden. Wij vragen u wel om een overlijdensverklaring van uw dierenarts.

Kortingen

  • 2 dekkingen 10 % korting

  • 3-5 dekkingen 20 % korting

  • 6-9 dekkingen 30 % korting

  • 10 + dekkingen 35 % korting

Verkoop

Verkoopprijzen zijn inclusief 21% BTW.

AAB geregistreerd en gechipt

De dieren die verkocht worden zijn voorzien van een microchip en ingeschreven bij de AAB. Sommige van onze dieren zijn naast de AAB ook ingeschreven bij een ander register, zoals de AAA (Australië) of BAS (Engeland).

Gezondheidsverklaring en keuring

Al onze dieren worden verkocht inclusief het volledige medisch dossier dat wij hebben opgebouwd gedurende de tijd dat het dier in ons bezit was.

Indien gewenst verstrekken wij bij verkoop een gezondheidsverklaring van onze dierenarts. U kunt ook door uw eigen dierenarts een gezondheidsverklaring laten opstellen.

Op verzoek kunnen wij ook een aankoopkeuring voor u aanvragen. 

Verkoop ruin

Wanneer wij een dier verkopen als ruin, dan is de koper verplicht de alpaca te laten castreren als dit nog niet gebeurd is. Een alpaca die wij verkopen als ruin is per definitie niet geschikt voor de topfokkerij. 

Garantie bij verkoop van fokkerij geschikte alpaca

Wanneer wij een dier verkopen dat wij fokkerij geschikt achten, dan krijgt u van ons een vruchtbaarheidsgarantie tot een bepaalde leeftijd. 

Levend geboren veulen garantie

Bij verkoop van een drachtige merrie krijgt u dezelfde garantie op een levend geboren veulen als bij een dekking. U krijgt van ons dus een dekbewijs en levend geboren veulen garantie tot de leeftijd van 30 dagen. 

Niet inbegrepen bij de prijs

Prijzen op deze site zijn exclusief transport- en exportkosten. Ook een gezondheidsverklaring en een aankoopkeuring zijn voor uw eigen rekening.